Így zajlik a nyári szünet alatt a melegétel osztása Szolnokon, Tiszafüreden és Cibakházán

Megosztás

Az ételosztás Szolnokon is elkezdődött, a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolában szerdán mintegy nyolcvan adag meleg ételt vehettek át az érintett családok. Cibakházán pedig az előző években megszokott módon juthatnak ebédhez a rászorulók.

A hátrányos helyzetű szolnoki diákok nyári szünidei étkeztetéséről az egyik helyi önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót szerdán a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolánál. A képviselő arról számolt be, hogy a városban jelenleg 519 hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek kérhetné a szolgáltatást július 4-től augusztus 31-ig – írja a Szoljon.

– Ma összesen 162 adag ételt osztunk ki az általános iskolásoknak, óvodásoknak és bölcsődéseknek. Fontos tudni, hogy a szolnoki önkormányzat nem csupán a hátrányos helyzetűeknek biztosítja a szolgáltatást, hanem lehetőséget ad arra is, hogy aki gyermekvédelmi támogatást kap, az a szociális osztályra beadhatja kérelmét, hogy az ő gyermeke is részesüljön ilyen ellátásban – részletezte a szolnoki képviselő. Az ebédet szerdán 11:45 és 12:45 között vehették át az érintettek.

A város több pontján zajlik ételosztás, a görögkatolikus iskola azonban kiemelkedik a sorból. Csak ebben a körzetben ugyanis nyolcvan adagot visznek el a 162-ből, a megyeszékhely ezen részén sok hátrányos helyzetű család él. A többi osztási helyszín között szerepel a Zöld, a Fiumei és a Liget úti iskola, de Szandaszőlősön is átvehetik az ételt az érintettek. Ezeken helyszíneken jellemzően húsznál kevesebb adagot osztanak ki.

A Jászkunság más településein, így Tiszafüreden is megkezdődtek a díjmentes szünidei étkeztetések. A városban a déli meleg főétkezés biztosított a nyári szünidő, illetve az intézmények zárva tartásának ideje alatt, június 19-től augusztus végéig. Az ebédkiosztás a Nemzeti Étteremben zajlik, amelyet naponta fél 11 és fél 12 között lehet átvenni.

Cibakházán az előző években már bejáratott módon juthatnak hozzá a rászorulók a szünidei ebédhez. A szülőket, gondviselőket értesítették, ha szükséges volt, még a dokumentumok benyújtásában is segítettek a szakemberek. Ahogy a település honlapján fogalmaztak, a készételt napi rendszerességgel ételhordó edényről gondoskodva, ügyelve annak megfelelő állapotára és tisztaságára, 11.30 és 13.30 óra között a Posta Iskolában lehet személyesen, vagy írásbeli meghatalmazott útján átvenni.

Kapcsolódó cikkek